Futbolun Yaralı Kahramanı: Jakub Błaszczykowski

Polonyalı sağ kanat oyuncusu Jakub Błaszczykowski, en acıklı hayat hikayesine sahip futbolculardan birisi. Futbola sekiz yaşında başlayan ve antrenmanlara gidiş-dönüş için 3 saat harcayan Kuba, 10 yaşında hayatı boyunca unutamayacağı bir olay yaşar.
















Babası Zygmund, annesi Anna'yı gözlerinin önünde bıçaklar. Kuba, 5 gün boyunca yataktan hiç çıkmaz, kardeşi David ile birlikte anneannesi tarafından yetiştirilir ve bir daha futbol oynamak istemez. Anneannesi ne zaman yanına gitse, hep aynı şeyi söyler: "Ne yaşadığımı nasıl hissettiğimi bilmiyorsun, ne olur git." Polonya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan amcası Jerzy Brzeczek'in iknası ile birkaç yıl sonra sahalara döner. "Başıma ne geldiğini bir yıl sonra anladım ve bir anda şoka girdim. 11 yaşında yetim kalmak sizi daha olgun yapıyor ama hep bir yanınız eksik hissediyorsunuz. 






Fedakarlık yapıp kim olduğumu göstermek için çabalamam gerektiğinin ise yıllar sonra farkına varabildim." diyen Kuba, her golünden sonra ellerini gökyüzüne doğru kaldırıp annesine selam veriyor. Tenisçi vatandaşı Agnieszka Radwańska ile beraber bir dini dayanışma derneği kuran Polonyalı yıldız, annesinin cennette olduğunu ve hep onu izlediğini söylüyor. 2011'de hapisten çıkan babasını o olaydan sonra bir daha hiç görmedi ama ölümünün ardından cenazesine katıldı. Ülkesi adına çok önemli oyunculardan biri olan ve Alman ekibi Borussia Dortmund'da da forma giymiş Jakub Błaszczykowski, kariyerine taraftarı olduğu ve acil ödemeleri için 310 Bin Euro verdiği eski kulübü Wisła Kraków'da maaş almadan devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder