UYANIKSPOR SİNYOR ÖZEL - Aynı Anda 2 Spor Dalı, Başarıyla...


Türk Sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi "Sinyor" lakaplı Can Bartu, her çocuk gibi mahallede futbol oynayarak büyüdü ama spor hayatına Modaspor'da ve lise takımında basketbol oynayarak başladı.





Pivot olarak görev yaptığı ve delicesine sevdiği bu spora, Fenerbahçe'de devam etti. Basketbol oynadığı dönemde bir keresinde, minyatür kale maçında Galatasaraylı arkadaşlarıyla aynı takımda oynadı. Rakipleri ise, Fenerbahçe idi ve Can Bartu, Fenerbahçe'ye tam 9 gol attı.
Hemen efsane Galatasaraylı futbolcu ve teknik direktör "Baba" lakaplı Gündüz Kılıç'a Can Bartu'nun yeteneğinden bahsedildi ve 5 bin liraya Galatasaray'da oynayabileceği söylendi ancak Baba Gündüz, Can'ı tanıdığını ve onun futbol için hiçbir zaman basketboldan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Fenerbahçe adına basketbol oynamaya devam ederken, Edirnespor - Fenerbahçe futbol maçındaki oyuncu eksikliğinden dolayı basketbol takımından alınan iki oyuncudan biri oldu. Maçta üçü sayılmayan 4 gol attı ve Fenerbahçe maçı 1-0 kazandı. 
Fenerbahçe'ye hem futbolcu, hem teknik direktör hem de başkan olarak hizmet eden Fikret Arıcan, Bartu ailesine baskı yaptı ve Can Bartu biraz da maddi sebeplerle sözleşmeye imzayı attı ama bir şartla: Basketbolu bırakmayacaktı... Böylece Sinyor, Fenerbahçe'ye aynı anda hem futbolcu hem de basketbolcu olarak hizmet etti. 
Ancak bir süre sonra Sportif Oyunlar Federasyonu, Bartu'dan bir seçim yapmasını istedi ve Efsane, seyirci sayısı ve şartları göz önüne alarak futbolu seçti ve ekledi: "Basketbolu içten gelen bir arzu ile oynuyordum ama hayat bazen sevdiklerini mecburen bıraktırıyor. Yine de, futbolu da severek oynadığımı itiraf edebilirim." Buna rağmen kendisine sorulan "Basketbolda da futboldaki şartlar olsaydı hangisini tercih ederdiniz ?" sorusuna "Hiç tereddütsüz basketbol. Çünkü bu sporu delicesine sevmekteyim. Memleketimizde basketbol ilerlemiş ve profesyonel sporcusunu geçindirebilir duruma gelmiş olsa 'Yalnızca Basketbolcu Can' olarak kalacaktım." yanıtını verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder