Uyanıkspor Féminines - NBA'de İlk Ve Tek: Ann Meyers Drysdale






Ann Meyers Drysdale, 5 Eylül 1979'da Indiana Pacers ile sözleşme imzalamış ve "Bir NBA Takımı İle Profesyonel Kontrat İmzalayan İlk Ve Tek Kadın Basketbolcu" olmuştur.

















Meyers; softball (Daha büyük top ile oynanan bir beyzbol türü), badminton, çim hokeyi, tenis ve basketbol sporlarında faaliyet göstermiştir ve kolej yıllarında 13 kez MVP (Most Valuable Player - En Değerli Oyuncu) ödülünü kazanmıştır.











4 yıl boyunca burslu bir oyuncu olarak California Üniversitesi (UCLA) Kızlar Basketbol Takımı'nda oynayan ve 80 galibiyet, 5 mağlubiyetlik bir başarı elde eden Meyers, Amerikan Ulusal Takımı için mücadele eden ilk kolej öğrencisi olmuş ve 1976 Montreal Olimpiyatları'nda Amerikan Olimpik Basketbol Takımı ile gümüş madalya kazanmıştır. 





5 Eylül 1979'da NBA ekiplerinden Indiana Pacers ile sözleşme imzalayan ve takım ile 3 günlük deneme antrenmanlarına çıkan Meyers, ana kadroya girememesine rağmen tarihe adını yazdırmıştır. 















Ve günümüzde spor yayıncılığında çok az hemcinsinin yaptığı "Color Analyst / Color Commentator" (Canlı Maç Yorumcusu) mesleğini icra etmektedir.































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder